Rețete de la cititori: Cottage Pie - Ana Maria Badia

7 decembrie 2012 15:38   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 500g carne tocată de vită, 6 cartofi potriviţi, o ceapă, 3-4 morcovi, unt sau margarină şi lapte pentru piure, sare şi piper.

Se curăţă cartofii de coajă, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu puţină sare.

Se taie morcovul rondele şi se toacă ceapa mărunt.

Se pune carnea tocată la prăjit în puţin ulei şi când aceasta îşi schimbă culoarea adăugaţi ceapa şi morcovul.

Când legumele s-au călit puneţi amestecul într-o tavă de cuptor sau un vas termorezistent.

Când cartofii s-au fiert faceţi piure-ul şi apoi puneţi-l în tavă peste carne. Mie îmi place să pun şi un fir de ceapă verde în piure.

Se pune la cuptor la 180C/gaz 4 pentru 20-30 de minute sau până ce se formează o crusta aurie.

Se porţionează şi gata de masă, serviţi cu murături sau salată.

Mai multe