Reţete de la cititori: Crap cu legume la cuptor – Adina Mariana Stoica
- Ingrediente
- 1 cutie morcovi tineri
- 1 kg cartofi
- 2 căpăţâni usturoi
- 1 buc lămâie
- 1 buc ardei kapia
- rozmarin
- piper
- măghiran
- cimbru
- sare
- 100 ml ulei măsline
- 150 ml ulei foarea-soarelui
- 1 bucată crap
- condimente peşte
Instrucţiuni de preparare
Peştele se curată, se spală şi se lasă 10 minute la sărat, cu puţină sare. Cartofii curăţaţi şi spălaţi se taie şi se condimentează cu rozmarin, măghiran, cimbru, piper, sare. Adăugăm 50 ml ulei de măsline şi 50 ml de vin. Peştele îl umplem cu o parte din cartofii obţinuţi (burta peştelui trebuie prinsă cu beţe de frigărui sau scobitori). Într-o tavă de yena (aşa am folosit eu) unsă cu puţin ulei, punem hârtie de copt, 50 g ulei floarea-soarelui, ceapa tăiată subţire, cartofii, peştele pe burtă, fixat între cartofi bine (să nu cadă). Ardeiul curăţat şi tăiat se pune peste cartofi. Stropim cu vinul rămas şi dăm la cuptorul bine încins circa 15 minute. Morcovii se trec pe sub un jet de apă şi, când începe să se rumeneasca peştele, se pun peste cartofi şi ardei, de jur împrejur. Usturoiul se curaţă şi se pune la final. Mai lăsăm 5-7 minute la cuptor şi se poate scoate. Pregătim mujdeiul de usturoi: usturoiul curăţat se freacă cu puţină sare şi piper, adăugând ulei treptat, până începe să devină pastă. Deasupra am presărat chilli. Se aşează pe platou şi se poate servi cu un vin alb! Poftă bună!