Reţete de la cititori: Crenvuşti în aluat – Diana Baran
Ingrediente: 12 bucăţi crenvuşti, 500 gr făină, 1 ou, 15 grame drojdie proaspătă, 1 linguriţă zahăr, 1 linguriţă sare, 40ml ulei, 1 gălbenuş pentru finisat.
Preparare: Pentru prepararea aluatului se freacă drojdia cu zahărul într-un castron, până se lichefiază, oul cu sarea se bate cu furculiţa şi se diluează cu laptele călduţ, se pune făina într-un castron, se adaugă în mijloc laptele cu oul şi apoi drojdia şi se frământă energic până se omogenizează. Se adaugă uleiul şi se frământă în continuare până ce aluatul este neted, elastic şi se desface de pe mâini. Se pune aluatul într-un castron uns cu ulei, se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se aşează într-un loc cald până îşi dublează volumul.
După 30 minute se ia aluatul, se întinde aluatul şi apoi se taie în 12 bucăţi egale, dreptunghiulare, pe care se pun crenvuştii pentru a fi impletiţi. Se pun la cuptor pentru 30 minute la 170 grade.