Reţete de la cititori: Creveţi cu paste – Cristina Răduţ

10 iunie 2014 7:52   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 200 g cozi de creveţi congelaţi, 2 căţei de usturoi, ulei de măsline extra-virgin, conservă de roşii cuburi, 200 g spaghete, 200 ml vin alb, oregano, piper, sare, o legătură de pătrunjel verde, parmezan/caşcaval ras.

Preparare

Creveţii, înainte să îi gătim trebuie decongelaţi şi aruncat surplusul de apă, uscaţi uşor cu şerveţelul de hârtie. Apoi, într-o tigaie încingem puţin ulei de măsline; când uleiul este încins adăugăm cozile de creveţi şi îi prăjim uşor pe ambele părţi, apoi adăugăm usturoiul pisat, amestecăm bine cu creveţii în continuu la foc mic pentru a nu se prăji usturoiul.

Când usturoiul a prins o tentă de maroniu, adăugăm 3 linguri de conservă de roşii (cuburi), lăsăm să dea în clocot, adăugăm condimentele după care la final punem vinul alb. Peste sos (după ce îl punem în farfurie) se pune parmezan/caşcaval ras şi pătrunjel verde tocat mărunt.Poftă bună!

Mai multe