Reţete de la cititori: Cuib de somon cu cremă de brânză şi ton – Amalia Sasarman

26 ianuarie 2015 14:17   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

  • •        somon file afumat
  • •        200 g brânză tofu
  • •        2 linguri de smântână
  • •        zeamă de lămâie
  • •        lămâie pentru ornat
  • •        măsline negre
  • •        ton mărunţit în suc propriu
  • •        condimente pentru peste

Mod de preparare: Se ia un inel pentru aranjat şi se aşează feliile de somon în interiorul lui, formând un cerc. Brânză tofu se sfărâmiţează cu furculiţa şi se amestecă cu smântâna, până devine cremoasă şi o aşezi în interiorul feliilor de somon. Realizezi un spaţiu gol în interiorul cremei de brânză.

Tonul îl scoţi din suc şi îl asezonezi cu condimentele pentru peşte şi zeamă de lămâie, apoi îl aşezi în interiorul inelului. Vei obţine astfel trei cercuri concentrice.

Dai totul la rece pentru 30 de minute.Când serveşti îndepărtezi inelul şi decorezi cu lămâie şi măsline.

Mai multe