Reţete de la cititori: Cupcakes Chocolate Mud – Aura Dogaru

17 februarie 2015 12:05   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 250 gr ciocolată amăruie
  • 2 linguri cafea instant
  • 185 ml apă fierbinte
  • 300 gr făină albă
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 60 gr cacao
  • 500 gr zahăr tos
  • 4 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 125 ml lapte bătut

Mod de preparare

• Untul, ciocolata (bucăţele), cafeaua şi apă fierbinte se pun într-un vas, la foc mic, să se topească şi se amestecă toate ingredientele. Se lasă să se răcească la temperatura camerei.

•Se amestecă făina cu cacao, praful de copt şi bicarbonatul şi se cern într-un bol mare. În acelaşi vas cu făina cernută se adaugă şi zahărul.  Într-un vas separat se combină laptele bătut, uleiul şi ouăle şi se amestecă cu lingură. Se toarnă amestecul cu lapte bătut  în vasul cu făină şi se omogenizează, apoi se adaugă amestecul cu ciocolată şi se amestecă. Compoziţia va fi foarte subţire.

•Se toarnă în formele de copt şi se da la cuptor la 160 C (mediu), aproximativ 25 min. Formele de copt nu se umplu până sus, maxim 3/4 din volum.

•Se ornează cu frişcă şi bomboane decor de ciocolată.

Mai multe