Rețete de la cititori: Cuşcuş cu hribi - Pătraş Simona
Ingrediente: 200 g cous cous, 250 g hribi, 1 ceapă, 1 ardei, 1 morcov, 1 roşie, sare de mare.
Mod de preparare: Legumele se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Hribii se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu puţină sare. După ce au fiert se trec printr-un jet de apă rece, apoi se taie felii.
Într-o tigaie încinsă cu puţin ulei adăugăm ceapa, morcovul, ardeiul, roşia, hribii, sarea şi lăsăm pe foc câteva minute până se înmoaie toate legumele.
Într-un vas mai mare adăugăm cuşcuşul.
Fierbem 200 ml apă şi adăugăm peste cuşcuş.
Lăsăm să stea 5 minute, până când se absoarbe apa.
Stropim cu puţin ulei de măsline şi cu o furculiţă începem să amestecăm în cuşcuş până se desface bob cu bob.
Adăugăm legumele călite amestecând foarte bine, lăsăm vasul acoperit câteva minute ca să se întrepătrundă aromele, apoi putem servi.
Poftă bună!