Retete de la cititori: Diplomat cu fructe confiate / Diana Barbu

9 februarie 2013 13:31   Rețete
Ultima actualizare:

Mod de preparare:Se pune gelatina la înmuiat în apă rece (dacă folosiţi foiţe de gelatină, le rupeţi în jumătate şi le puneţi în multă apă rece; dacă folosiţi gelatină granule, puneţi atâta apă cât să treacă cu două degete peste ele).Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce se albesc (circa 8-10 minute). Se toarnă deasupra laptele călduţ şi se pune totul la bain-marie, amestecând continuu; când compoziţia se mai îngroaşă, se dă deoparte şi se adaugă gelatina înmuiată. Asta ar trebui să se întâmple după aproximativ 5 minute.Se amestecă bine şi se lasă la răcit. Se bate apoi frişca lichidă cu zahărul vanilat sau esenţa de vanilie şi se încorporează compoziţiei. Se ţine la frigider până când se pregăteşte forma, şi fructele.Se tapetează cu folie transparentă o formă de tort rotundă. Se curăţă de coajă fructele; pereţii şi fundul formei se îmbracă în felii de ananas, banane şi portocale . Se toarnă jumătate din compoziţia răcită deasupra fructelor, se presară felii de banană sau bucăţele de ananas şi se toarnă cealaltă jumătate de cremă. La final, se aşeaza un strat de pişcoturi (pe care le însiropaţi cu suc de ananas din conservă) pe toată suprafaţa tortului, apăsând uşor, se acoperă forma cu folie şi se lasă la frigider pentru minim 4-5 ore (eu l-am lăsat până a doua zi), după care se răstoarnă cu grijă pe platoul de servit şi ornăm cu frişcă dupa libera imaginaţie!

Mai multe