Reţete de la cititori: Dovleac umplut cu legume – Anişoara Ursan

29 octombrie 2014 15:52   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: un dovleac rotund de 1,5- 2 kg, 500 g ciuperci Champignon, 2 cepe roşii, un ardei roşu mare, 2-3 morcovi, o rădăcină mică de pătrunjel, 2 foi de dafin, sare, piper, o linguriţă de boia dulce, o lingură de făină, 100 ml ulei, mărar verde, un pahărel de vin alb;

Preparare: Se spală bine dovleacul, apoi se taie capac la partea de sus, se curăţă de sâmburi şi de o parte din miez (ne ajutăm de o lingură). Se unge în interior cu ulei, un praf de sare şi un praf de piper, apoi se dă la cuptor pentru 30 de minute să se coacă alături de capac. Între timp curăţăm şi spălăm zarzavatul. Ceapa se taie solzişori, ardeiul cubuleţe mici, morcovul şi pătrunjelul, la fel, cubuleţe, şi miezul de dovleac scos se taie şi el în cubuleţe şi ciupercile curăţate se feliază. Se încinge un strop de ulei şi călim tot zarzavatul până se înmoaie un pic .Potrivim de sare şi piper. Adăugăm şi pahărelul de vin şi lăsăm să se evapore un pic. Desfacem lingura de făină şi boiaua cu 100 ml apă rece şi adăugăm peste legumele din tigaie. Mai lăsăm 5 minute la foc moale apoi oprim focul. Se scoate dovleacul din cuptor şi se toarnă în el zarzavatul din tigaie, adăugăm şi două foi de dafin şi dăm din nou la cuptor, circa 20 minute, apoi se poate servi mâncarea caldă. Poftă bună! 

Mai multe