Reţete de la cititori: Drob de miel – Dorin Valeriu

19 aprilie 2015 15:08   Rețete
Ultima actualizare:

  • Ingrediente:
  • -          măruntaiele de la un miel (ficat, inimă, rinichi, plămâni)
  • -          3 legături de ceapă verde
  • -          1 legătură usturoi verde
  • -          1 legătură pătrunjel verde
  • -          4 ouă
  • -          sare, piper
  • -          puţin pesmet
  • -          ulei pentru uns tavă (formă )
  • -          prapurele de la miel

Mod de preparare

Se toacă mărunt măruntaiele de miel, ceapă verde, usturoiul verde şi pătrunjelul.  Se bat spumă albuşurile de la cele 4 ouă, se adaugă gălbenuşurile şi se toarnă peste măruntaiele de miel  şi verdeţurile tocate. Se amestecă bine şi se condimentează cu sare şi piper. Se unge o formă de sticlă sau o tavă, cu ulei, se presară puţin pesmet, se aşează  prapurele, jumătate din el, se toarnă compoziţia în formă (tavă) şi se acoperă cu cealaltă jumătate de prapure. Se dă la cuptor pentru circa 30-40 de minute.

Mai multe