Reţete de la cititori: Drob de pui - Adina Stoica

12 aprilie 2014 9:06   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 500 g ficăţei pui, 200 g pipote pui, 200 g inimi pui, tarhon, busuioc, oregano, rozmarin, piper, foi dafin, 200 g orez, 6 ouă, 2 legături ceapă verde, 2 legături usturoi verde, 1 legătură pătrunjel, 100 g pesmet, sare, foi dafin, prapure (am folosit de porc), salată verde pentru ornament.

Preparare

Spălăm toate organele, le punem la fiert, adăugăm 5-6 foi dafin, când sunt fierte se scot cu o paleta din oală, le punem într-o sită şi trecem sita pe sub un jet de apă rece. Când s-au răcit se taie bucăţi micuţe şi se dau prin maşina de tocat (de preferat o sită mai mare să nu devină pastă).

Între timp orezul se spală şi îl punem la fiert, când este fiet se pune într-o sită şi se lasă să se răcească, 3 ouă se pun la fiert, 7 minute. Ceapa, usturoiul, pătrunjelul se spală şi le tocăm cu cuţitul.

Organele de pui se amestecă cu orezul, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, adăugăm pesmetul, 3 ouă crude, câte 2 linguriţe de tarhon, busuioc, oregano, rozmarin, piper şi sare după gustul fiecăruia. Ouăle fierte se curăţă de coajă.

Într-o tavă de chec punem prapurele, sa fie pereţii tăvii acoperiţi, jumătate din compoziţia obţinută, se pune în tavă peste prapure, ouăle fierte le aşezăm în mijlocul tăvii, iar deasupra ouălelor restul compoziţiei şi se acoperă cu prapure, dăm la cuptorul bine încins, aproximativ 20-25 minute la foc mic.

Când începe să se schimbe culoarea, se scoate tava din cuptor şi o lăsăm să se răcească (dacă se taie cald drobul se va sfărâma).Salata verde o spălăm şi o punem pe platou. Drobul se taie şi-l aezăm deasupra salatei.

Mai multe