Reţete de la cititori: Drob de pui – Nicoleta Dincă
18 aprilie 2015 17:15
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente pentru aluat:
- 300 g făină albă
- 150 g margarină sau unt rece
- 1 ou
- 3 linguri apă rece
- un praf de sare
- Pentru umplutură:
- 1 kg ficat de pui
- o jumătate de pâine înmuiată în lapte şi scursă
- 2 ouă
- o legătură usturoi verde
- o legătură mărar verde
- sare,piper
- 3 ouă fierte tăiate jumătăţi
Mod de preparare
1.Într-un castron punem ingredientele pentru aluat şi frământăm bine până nu se mai simte margarina. Întindem o foaie şi o aşezăm într-o tavă lungă de chec sau cozonac. Oprim puţin aluat pentru a face făşiile de deasupra drobului. Dăm la frigider tava.
2.Fierbem ficăţeii, îi spumăm şi îi trecem sub un jet de apă rece. ÎI tocăm grosier, adăugăm pâinea înmuiată, sare, piper şi verdeaţă tocată fin. Adăugăm şi ouăle.
3.Punem jumătate de compoziţie în tavă, punem jumătăţile de ouă în centru,
pe lungul tăvii, şi apoi cealaltă jumătate de compoziţie. Deasupra punem pe latul tăvii făşiile de aluat. Introducem la cuptor timp de 30 de minute, la 180 de grade