Reţete de la cititori: Dulceaţă de ardei iute – Bianca Raluca Panazan

26 iunie 2013 8:17   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare

Ardeii se pun într-un vas cu apă rece, se spală bine şi se începe curăţarea lor de nervuri şi seminţe.Se taie în bucăţi mai mici şi se pun în robotul de bucătărie (al meu nu mărunţeşte aşa de bine).Într-o oală se pune oţetul împreună cu zahărul pe foc. Când se formează un sirop se adaugă şi ardeii tocaţi mărunt.Se lasă la foc mic, până are consistenţa dorită (în jur de 40 minute). Se amestecă din când în când.Borcanele se spală bine şi se lasă la uscat.Dulceaţa se adaugă fierbinte şi se întorc pentru câteva minute borcanele cu gura în jos.Se învelesc cu o păturică şi se lasă la răcit până a doua zi.Au ieşit 2 borcane de 400 g.

Mai multe