Reţete de la cititori: Dulceaţă de dovleac cu portocală şi cardamom - Pătraş Simona
9 decembrie 2012 15:01
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente: 1 kg dovleac plăcintar, 800 g zahăr alb, 2 portocale, 2 căni de apă, 3 păstăi de cardamom.
Mod de preparare:
Dovleacul se curăţă de coajă şi se taie în cuburi mici.
Se amestecă apa cu zahărul, sucul de la portocale, câteva bucăţi din coaja acestora şi păstăile de cardamom zdrobite.
Se pun la fiert, la foc mare, până se obţine un sirop bine legat (aproximativ 25 minute).
Se adaugă dovleacul şi se continuă fierberea, la foc mic, pentru încă 30- 35 minute.
Se amestecă des, să nu se prindă de fundul vasului.
Când dulceaţa are consistenţa dorită se pune fierbinte în borcanele spălate şi sterilizate.
Se poate servi dimineaţa la micul dejun, alături de o felie de pâine prăjită şi o ceaşcă de cafea.
Poftă bună!