Reţete de la cititori: Dulceaţă de trandafiri - Brînduşa Aluculesei
12 iunie 2014 14:14
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente: 125 flori de trandafiri de dulceaţă, 1 kg zahăr, 1 lămâie, 200 ml apă, 1 plic sare de lămâie.
Preparare
Folosim doar petalele de trandafiri, pe care le clătim cu apă rece, le lăsăm să se scurgă de apă şi le punem într-un vas peste care vom adăuga sarea de lămâie. Frecăm foarte bine petalele cu sarea până se zdrobesc bine.
Într-o oală cu fund dublu punem zahărul şi apa la fiert şi când zahărul s-a topit şi clocoteşte punem petalele de trandafiri zdrobite şi lăsăm să fiarbă la foc iute. Între timp tăiem o lămâie cubuleţe şi o punem în oală la fiert, fierbem bine timp de 30 de minute, apoi oprim focul şi punem dulceaţa în borcane curate şi uscate, le înfiletăm şi le punem sub plapumă la cald pentru circa 24 de ore.Poftă bună!