Reţete de la cititori: Dulceaţa din flori de salcâm - Violeta Postolache
17 mai 2013 7:55
Rețete
Ultima actualizare:
Mod de preparare
Culegem crenguţele cu flori de salcâm. Mare atenţie la albine! Desprindem floricelele de pe ciorchine. La clătim bine în câteva ape.Facem un sirop din apă şi zahăr. Când clocoteşte adăugăm florile de salcâm, zeama de lămâie şi zahărul vanilat.Lăsăm să fiarbă până capătă consistenţa mierii. Ca să facem proba punem câteva picături pe o farfurie. Dacă se împrăştie pe toată suprafaţa farfuriei dulceaţa mai trebuie fiartă. Dacă se adună ca nişte cristale, dulceaţa este gata.Turnăm dulceaţa fierbinte în borcanele curate, înfiletam bine capacul şi le întoarcem cu fundul în sus până se răcesc. Această operaţiune are rol de a împiedica pătrunderea aerului.