Reţete de la cititori: Familia veselă – Liliana Fedeleş

13 octombrie 2014 14:49   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru aluatul de clătite (aproximativ 15 bucăţi)

3 ouă

300 g făină

350 ml lapte dulce

150 ml apă minerală

1 praf de sare

Umplutura pentru clătita-mamă

1 legatură ceapă verde

1 legătură mărar

50g unt

50g caşcaval

2-3 linguri  iaurt

sare, piper

Umplutura pentru clătita-tată

100 g şuncă

1 castravecior murat

1 ou fiert tare

1-2 linguri de maioneză

sare, piper

Umplutura pentru  clătita-copil

2 banane

2 linguri zahar pudră

2 linguri smântână

1 lingură zeamă de lămâie

Preparare

1. Pentru clătite, amesteci ouăle cu praful de sare, făina şi laptele până obţii un aluat omogen. Laşi aluatul la frigider 30 de minute, apoi dacă este necesar îl diluezi cu apă minerală până la consistenţa potrivită şi coci pe rând, clătitele.

2. Razi caşcavalul, toci ceapa verde şi mărarul, adaugi untul şi iaurtul, condimentezi după gust, amesteci bine şi umpli cu această compoziţie o treime din cantitatea de clătite (respective cinci clătite).

3. Tai şunca şi castraveciorul cubuleţe, treci pe răzătoare oul fiert, amesteci cu maioneza, condimentezi, după gust si  umpli alte cinci clătite cu această  compoziţie.

4. Decojeşti bananele, le zdrobeşti şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Amesteci apoi smântâna, zahărul pudră şi umpli cu această compoziţie ultimele cinci clătite.

5. Decorezi farfuriile de servit şi aşezi pe fiecare farfurie câte o “familie veselă” de clătite.

Mai multe