Reţete de la cititori: Fantezie cu fructe de toamnă

27 septembrie 2013 8:30   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare: se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat cu apă rece, iar când s-au întărit, se adaugă zahărul, bătând în continuare până se întăreşte bezeaua. Se adaugă gălbenuşurile pe rând, făina şi praful de copt, stins cu zeamă de lămâie, amestecând uşor de jos în sus. Se toarnă compoziţia într-o tavă de tort unsă şi tapetată cu făina şi se dă la cuptor cu foc potrivit.

Pentru cremă: se zdrobesc jumătate din struguri, iar restul se taie cubuleţe. Se amestecă iaurtul cu fructele, se adaugă zahărul şi zeama de lămâie şi se bat bine.

Se înmoaie gelatina în 100 ml apă sau suc de fructe rece, timp de 1/2 oră, apoi se dizolvă ţinând vasul pe o cratiţă cu apă clocotind. Se adaugă gelatina în crema cu iaurt cu fructe, se omogenizează şi se dă la rece. Se bate bine frişca şi se pune în crema de gelatină, întărită pe jumătate. Se taie blatul în două foi, se însiropează cu suc de fructe sau compot şi se aşează crema între ele. Se bate frişca spumă şi se îmbracă tortul, apoi se decorează cu boabe de struguri şi feliuţe de măr.

Mai multe