Reţete de la cititori: Fasole cu ciolan de curcan afumat - Aluculesei Brînduşa
Ingrediente: 500 g fasole albă uscată, 2 bucăţi ciolan afumat de curcan (1,7 kg), 2 morcovi, 2 bucăţi păstârnac, 2 cepe, 50 ml ulei, 1 lingură condimente legume, 3-4 foi dafin, 1 ardei iute, 2 linguri pastă de tomate dulce.
Mod de preparareSe alege fasolea, se spală şi se pune la fiert la foc rapid şi lăsăm să fiarbă câteva clocote, apoi aruncăm apa şi clătim cu apă rece fasolea. O punem iarăşi la fiert cu legumele tocate mărunt, carnea curăţată de pe os, maggi secretul gustului şi o fierbem la foc potrivit, aşa fasolea va fierbe mult mai uşor. Curăţăm ceapa, o tocăm şi o prăjim, apoi o adăugăm peste fasolea care fierbe, lăsăm să fiarbă până scade zeama. Când fasolea este fiartă foarte bine, adăugăm pasta de tomate şi lăsăm să fiarbă, să capete gust, amestecând uşor. Se serveşte cu mămăliguţă caldă.
Poftă bună!