Reţete de la cititori: Ficăţei de pasăre înveliţi în bacon- Brânduşa Aluculesei
Ingrediente: o caserolă de ficăţei de pasăre în jur de 700 g, 150 g bacon, un ardei gras, o ceapă verde, un ardei iute, 100 g orez, 20 g piper măcinat, 20 g ierburi aromate, 50 ml ulei, sare după gust.
Preparare
Se spală ficăţeii şi se lasă la scurs, între timp se curăţă ceapa verde şi se toacă mărunt, se curăţă ardeiul gras şi ardeiul iute şi se taie felii subţiri, se pun în tigaie cu ulei la undit, le undim cât să se pătrundă bine. Apoi condimentam ficăţeii, unul câte unul, îi stropim cu sare şi aşezăm câte o felie de bacon pe tocător, aşezăm un ficăţel şi rulăm bine, apoi înfingem câte o scobitoare să nu se desprindă baconul de pe ficăţei în timpul preparării şi îi aşezăm frumos într-o tavă, apoi dăm tava la cuptor la foc mare până baconul se rumeneşte frumos.
Spălăm orezul cu apă rece şi îl punem la fiert, când este fiert adăugăm prăjeala peste el şi îl mai lăsăm vreo cinci minute să capete gust de la legume, avem grijă să adăugăm sare şi câteva grame de condimente. Ungem apoi un vas cu puţin ulei şi aşezăm în el orez, apoi îl punem pe un platou, lângă orez adăugăm câteva bucăţele de ficăţei înveliţi în bacon, ceapa verde tocată mărunt şi câteva bucăţele de ardei.