Reţete de la cititori: Ficăţei de pui pe «pat» de roșii şi ciuperci umplute - Elena Niţu
Ingrediente: 500 g ficăței, 200 g roșii, 1 căpăţână usturoi, câteva frunze de usturoi, un pahar de vin roșu de calitate, 2 linguri de ulei de floarea-soarelui, condimente.
Preparare
Speli şi cureți ficățeii şi îi laşi la scurs. Speli roșiile şi le tai rondele mai groase. Într-un vas amesteci ficățeii cu condimentele, cu pătrunjel tocat fin şi cu usturoiul mărunțit. Torni uleiul într-un vas şi aşezi rondelele de roșii peste care adaugi ficățeii. Dacă vreți mai puteţi picura peste ei puțin ulei, torni vinul şi dai la cuptor pentru 40 de minute, la foc mediu.Ciuperci umplute
Ingrediente: 10 ciuperci champignon, 2 ardei grași roșii, 2 ardei grași galbeni, 1 ceapă, 3-4 căţei de usturoi, 2 linguri de unt pentru prăjit, 12 linguri de ulei, condimente, cașcaval ras, opțional, salată verde.
Preparare
Speli sub jet de apă rece ciupercile și le rupi codițele. Le lași la scurs. Cureți ceapă, o speli și o toci mărunt. La fel procedezi și cu ardeiul. Toci mărunt codițele ciupercilor.
Torni uleiul în tigaie și adaugi untul. Pui în el usturoiul zdrobit și adaugi ceapa, lași puţin la călit, apoi adaugi codițele ciupercilor și ardeii grași (păstrezi din ei și pentru garnitură). Lași la călit până când legumele se înmoaie, apoi adaugi condimentele. Umpli ciupercile cu amestecul din tigaie și, dacă vrei, poţi rade peste umplutură și cașcaval dar le poți lăsa şi așa. Le dai la cuptor, la foc mediu, aproximativ 35 de minute.