Reţete de la cititori: Foi cu miere şi cremă de lămâie - Patricia Iordache

25 martie 2013 8:25   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare:Foi: Totul se pregăteşte pe foc. Se pune într-un vas uleiul, laptele, zahărul iar când începe să fiarbă se adaugă mierea, ouăle şi bicarbonatul nestins amestecând continuu. Se amestecă până când compoziţia capătă o culoare maronie. Se ia vasul de pe foc şi se pune făina. Se face un aluat care se împarte în 4 părţi egale. Se fac 4 foi care se coc pe dosul tăvii, tapetate doar cu făină. Cuptorul trebuie să fie la 150 grade, o foaie e gata în aproximativ 10-15 minute.

Crema: Fierbem laptele cu zahărul şi grişul. Când grişul începe să se umfle se ia de pe foc şi se lasă la răcit până ajunge să fie călduţă. Atunci se adaugă untul şi se mixează 15 minute până se albeşte şi îşi dublează volumul. La sfârşit se adaugă esenţa de lămâie, coaja şi zeama de lămâie.

Glazura: Albuşurile şi zahărul se mixează timp de 5-6 minute până se topeşte zahărul. Se adaugă restul, se amestecă.

Punem prima foaie, crema, a doua foaie, crema, a treia foaie, glazura, nivelăm, presărăm ce dorim pe deasupra sau lăsăm aşa (eu am pus fulgi de migdale).Punem la rece şi tăiem cu grijă după 24 de ore, timp în care foile devin fragede şi uşor de porţionat.

Din cantităţile menţionate obţineţi aproximativ 15-20 porţii.

Mai multe