Reţete de la cititori: Găluşte cu prune - Elena Stănescu
Ingrediente:- 30 prune- 6 linguri ulei sau unt topit- 500 gr pesmet- 500 gr făină- 500 ml apă- 2 linguri scorţişoară- 2 ouă- sare
Mod de preparare: Se pune apa la fiert împreună cu sarea şi cu uleiul până clocoteşte. Se ia apa de pe foc şi se adaugă făina toată odată amestecându-se încontinuu. Se lasă la răcit şi apoi se adaugă oul amestecând până ce se omogenizează. Aluatul obţinut se face sul şi se taie în 30 bucăţi. Se scot sâmburii din prune şi fiecare bucată de prună se îmbracă într-o bucată de aluat astfel obţinându-se găluşca. Se pun găluştele la fiert în apă clocotită cu sare la foc încet, iar când se ridică la suprafaţă înseamnă că sunt gata şi se pot scoate. Se tavălesc prin pesmentul care a fost prăjit în prealabil şi în care s-a adăugat zahăr şi scorţişoară. Poftă bună!