Rețete de la cititori: Gogoşari copţi, umpluţi cu caşcaval şi ou - Roxana Ciobanu

18 noiembrie 2014 14:43   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 4 gogoşari (de preferat mai mari), 4 ouă, 100 g caşcaval, sare

Piper, 1 cubuleţ de unt, mărar uscat, busuioc uscat.

Mod de preparare:Coacem gogoşarii, pe o tigaie grill (sau pe ce doriţi voi), îi punem într-o cratiţă, presărăm sare, îi acoperim şi îi lăsăm acolo până se răcesc. Nu îi coaceţi foarte tare pentru că riscaţi să se rupă când îi curăţaţi.După ce s-au răcit, îi curăţăm uşor de pieliţă, le scoatem cotorul şi seminţele.Ungem un vas termorezistent cu unt.Caşcavalul îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mici.În fiecare gogoşar punem caşcaval ras, apoi spargem câte un ou.

Presărăm sare, piper, puţin mărar şi busuioc uscat.Introducem gogoşarii în cuptorul încins, la o temperatură potrivită, până ouăle sunt făcute, cam 20 de minute durează.Când sunt gata îi scoatem şi îi servim calzi.Poftă bună!

Mai multe