Reţete de la cititori: Gogoşi cu ciocolată – Gabriela Antici

11 aprilie 2014 7:55   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:Aluat: 2 ouă, 1 cub drojdie, 650 g făină, 1/2 linguriţă sare, 3 plicuri zahăr vanilat, 2 linguri zahăr, coaja rasă de la o lămâie, 1 lingură unt, 100 ml apă minerală, 250 ml ulei pentru prăjit, zahăr pudră.Umplutura: ciocolată.

Preparare

Prima dată pregătim o maia din 150 g făină, apă minerală, zahărul şi drojdia şi lăsăm 10 minute la dospit. Între timp mixăm ouăle cu zahărul vanilat şi coaja rasă de la o lămâie.

Făina rămasă o amestecăm cu o jumătate linguriţă sare după care facem o gaură în mijloc. Adăugăm maiaua şi compoziţia de ou şi începem să frământăm. Pe la sfârşitul frământării adăugăm lingura de unt topit şi frământăm în continuare (în caz că se lipeşte mai adăugăm făină). Lăsăm la dospit 40 minute până îşi dublează volumul.

Întindem o bucată de aluat pe masa de lucru, grosimea aluatului să aibă minim 0.5 cm şi începem să decupăm cerculeţe cu ajutorul unui pahar. Procedăm la fel şi cu restul de aluat.

Între timp punem uleiul la încălzit iar când s-a încins bine adăugăm gogoşile. Le prăjim pe ambele părţi şi le scoatem pe un şerveţel absorbant. Le pudrăm cu zahăr cât timp încă sunt fierbinţi. După ce s-au răcit puţin le umplem cu ciocolată sau finetti.

Mai multe