Reţete de la cititori: Guguluf cu prune – Daniela Andrei
12 septembrie 2014 15:52
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente
10-12 prune potrivite4 ouă mici (de ţară)4 ceşcuţe cu făina3 ceşcuţe cu zahăr1 ceşcuţă cu ulei1 ceşcuţă cu lapteun praf de şofrano linguriţă cu scorţişoarăo linguriţă cu praf de coptzahăr vanilat pentru pudratopţional: coajă rasă de lămâie /portocală sau alte esenţe
Mod de preparare: Batem ouăle spumă împreună cu zahărul, adăugând rând pe rând restul ingredientelor: făina cernută împreună cu praful de copt, uleiul şi laptele, şofranul şi scorţişoara (sau celelalte esenţe).
Omogenizăm totul şi turnăm în forma unsă cu puţin ulei.
Adăugăm prunele tăiate în jumătăţi sau în cuburi mici.
Coacem la foc potrivit până ce se rumeneşte frumos.
După coacere, se răceşte treptat şi se pudrează cu zahăr vaniliat.
Poftă bună!