Reţete de la cititori: Hering marinat- Angelica Nistor

30 decembrie 2012 14:26   Rețete
Ultima actualizare:

Acest fel de mancare este unul traditional in Suedia si in zilele de azi este un element principal al tuturor Smorgasbord-urilor.

Ingredinte: 8 fileuri de hering, 100 ml de oţet (12%), 200 g zahăr, 300 ml apă, 2 cepe roşii curăţate de coajă şi tăiate fideluţă, 1 linguriţă de toate condimentete, 2-3 foi de dafin, mărar proaspăt.

Mod de preparare

1. Curăţăm bine fileurile de peşte şi le lăsăm peste noapte într-un castron în care am pus apă rece.

2. A doua zi punem într-o cratiţă oţetul, zahărul, apa şi le dăm la fiert.

3. După ce s-a topit zahărul şi a dat câteva clocote, luăm de pe foc şi lăsăm să se răcească.

4. Adăugăm ceapa roşie, toate condimentele, mărarul rupt în bucăţi mari, foile de dafin şi fileurile de hering bine strecurate şi tăiate în cuburi potrivit de mari.

5. Punem apoi bucăţile într-un borcan cu gura largă, turnăm lichidul, punem capacul şi dăm borcanul la rece pentru 24 de ore.

Poftă mare!

Mai multe