Reţete de la cititori: Humus

25 septembrie 2018 13:47   Rețete
Ultima actualizare:

Daniela Butnaru ne-a pregătit humus.

Ingrediente humus:

500 gr năut (năutul se pune de cu seara la umflat în apă rece, iar a doua zi se fierbe până devine moale şi uşor de pasat)

zeama de la o lămâie

sare după gust

3 linguri pastă de susan

Tahini (pe care am facut-o acasă din 160 gr  susan, un praf sare şi 2 linguri ulei. Am prăjit puţin susanul fără a-l lăsa să-şi schimbe culoarea, apoi l-am lăsat să se răcească. Când s-a răcit l-am pus în bolul unui blender, peste el am pus praful de sare şi uleiul şi am mixat bine până am obţinut o pastă)

4 căţei de usturoi

3 linguri ulei

Mod de preparare humus:

Năutul fiert se pune într-un bol, peste el se pun căţeii de usturoi striviţi la pasator, pasta de susan, zeama de lămâie şi praful de sare. Se mixează bine până devine o pastă omogenă şi tartinabilă. Se poate servi cu boia dulce de ardei. Poftă bună!

Mai multe