Reţete de la cititori: Iahnie de fasole cu cârnați de casă – Ilie Sandru

12 martie 2015 14:54   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

  • 1 cutie fasole albă boabe
  • 1 bucată ceapă
  • 1 bucată morcov
  • 1 jumătate păstârna
  • 1 lingură bulion și ardei pastă de casă
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • verdeață
  • murături țărăneștI
  • 1 bucata cârnat de casă făcut și băgat la congelator tradițional românesc

Instrucțiuni de preparare

Toate legumele curățate se toacă și le punem într-un tuci la călit, adăugăm sare, piper și foi de dafin, lăsăm până începe să se rumenească puțin, iar apoi adăugăm fasolea boabe, trecută pe sub un jet de apă. Adăugăm apa și punem un capac peste tuci, lăsăm să fiarbă și să scadă. Spre final se pune bulionul și ardeiul pastă, verdeață și se potrivește cu sare după gust. Cârnatul l-am avut la congelator rulat, asta datorită scobitorilor pe care le are în el. Într-o tavă se pune o cană cu apă și cârnatul la cuptor și o foaie de dafin deasupra. Lăsăm să fiarbă bine până începe să se rumenească. Când este gata, se scoate și îl punem într-un castron, adăugăm iahnia de fasole, o foaie de dafin verde pentru ornament, scoatem murăturile țărănești și servim. Poftă bună!

Mai multe