Reţete de la cititori: Iepure în bere brună – Monica Marton

12 noiembrie 2014 11:32   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente necesare pentru 4 porţii:

  •    Un iepure
  •    O lămâie
  •    O rămurică de rozmarin
  •    O rămurică de cimbru
  •    5 frunze de salvie
  •    5 căţei de usturoi
  •    8 boabe de coriandru
  •    25 grame de unt
  •    O lingură de ulei de măsline
  •    Sare
  •    Piper roşu şi negru
  •    330 ml de bere brună

Preparare: Spălaţi iepurele, îl tăiaţi bucăţi, să aveţi patru bucăţi de picioare, 4 bucăţi din spate sau puteţi să îl cumpăraţi gata tranşat.

Spălaţi plantele aromatice şi tocaţi cimbrul şi rozmarinul. Spălaţi şi decojiţi lămâia, păstraţi cojiţele. Stoarceţi  lămâia peste iepure, adăugaţi sare, piper negru proaspăt măcinat, coriandru, cimbrul şi rozmarinul tocat şi vă îngrijiţi să impregnaţi carnea de iepure cu aceste arome.

Alegeţi o cratiţă pe care puteţi să o introduceţi şi la cuptor.

Puneţi in ea uleiul de masline şi o aşezaţi pe plită până s-a încins bine uleiul. Spălaţi, tocaţi şi adăugaţi jumătate  din usturoi, pînă începe să se rumenească, apoi adăugaţi iepurele pe care îl prăjiţi 10 minute. Adăugaţi coaja de lămâie, frunzele de salvie şi cealaltă jumătate din usturoiul tocat. Prăjiţi încă un minut pentru ca salvia să devină crocantă, apoi adăugaţi berea brună şi puneţi totul la cuptor, la 250 de grade, pentru 20 de minute. Scoateţi cratiţa adăugaţi untul şi piperul roşu. Untul se va topi peste carne şi va forma un sos cu berea brună. Poftă bună!

Mai multe