Reţete de la cititori: Îngheţată de căpşuni - Violeta Postolache

19 mai 2013 11:08   Rețete
Ultima actualizare:

Mod de preparare

Scoatem codiţele căpşunelor şi le mixăm la robot sau blender. Adăugăm iaurtul. Batem frişca apoi o adăugăm la compoziţia de căpşuni şi iaurt.Punem apoi şi mierea de albine. Cantitatea de miere poate fi variabilă în funcţie de cât de dulci sunt căpşunile, cât de dulce e frişca (unele mărci au zahăr inclus unele nu), ce tip e mierea (a mea a fost de salcâm), cât de acru e iaurtul, etc. În concluzie vă recomand să adăugaţi mierea după gust. Punem şi zeama de lămâie, omogenizăm compoziţia şi dăm la congelator. Dacă aveţi aparat de îngheţată puneţi compoziţia în aparat şi îngheţata va fi cremoasă, fără ace de gheaţă.Dacă nu aveţi, scoateţi cam la 40 minute vasul din congelator şi mixaţi ca să împiedecaţi astfel formarea acelor de gheaţă.După câteva ore de stat la congelator, puneţi îngheţata în cupe şi serviţi. Puteţi adăuga sos de căpşuni, frişcă, căpşuni etc.

Mai multe