Reţete de la cititori: Inimioare cu cafea şi frişcă – Ermina Vlăsceanu

24 februarie 2015 12:19   Rețete
Ultima actualizare:

Blat: 6 ouă, 200 g zahăr tos, o lingură cafea, o lingură apă rece, 25 g cacao neagră, 200 g făina, un plic praf de copt.

Preparare

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, apoi se adaugă cafeaua şi apa. Albuşurile cu un praf de sare se bat spumă şi se adaugă peste gălbenuşuri. Făina se cerne cu cacao şi praf de copt şi se încorporează în compoziţia de ouă. Blatul se pune în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încălzit. Când se răceşte se taie în două şi se însiropează cu lapte rece amestecat cu rom. Crema: 250 g margarină , 400 g ciocolată, 25 g cacao, esenţa de rom.Se freacă margarina cu cacao, apoi se adaugă ciocolata topită şi răcită şi esenţa de rom. Dupa ce s-a tăiat blatul se pune prima foaie însiropată în tavă, se întinde crema, se pune a doua foaie şi iar crema. Se lasă la rece pentru o oră, apoi se taie inimioarele şi se ornează cu frişcă.

Mai multe