Reţete de la cititori: Mămăliguţă cu brânză, smântână, ouă ochiuri şi bacon – Felicia Vanea

2 iulie 2015 15:00   Rețete
Ultima actualizare:

Pentru mămăliguţă:

  • 6 căni cu apă
  • 2 căni cu mălai
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • Ne mai trebuie:
  • felii subţiri de bacon
  • smântână
  • brânză proaspătă de vacă/oaie/capră
  • ouă prăjite
  • castraveţi în oţet

Mod de preparare:

Punem apă rece într-o oală, cu sarea şi uleiul. Când fierbe, adăugăm mălaiul în ploaie, amestecând continuu. Fierbem la foc mediu, iar când începe să se întărească dăm la focul mic. Putem să adăugăm şi 2-3 linguriţe de unt. Va face mămăliguţa catifelată la gust. Amestecăm până când începe să se desprindă de pe pereţii oalei.

Mămăliguţa o punem în forme unse cu ulei, apoi se răstoarnă pe farfurie. Adăugăm smântână, ouăle ochiuri, condimentate cu piper şi radem brânză peste tot. Mămăliguţa o ornăm cu mărgele (rondele) de castraveţi acri, iar deasupra aşezăm bacon rulat umplut cu brânză.

Mai multe