Reţete de la cititori: Mâncare de spanac cu ceapă verde – Bianca Panazan
INGREDIENTE
• 1 pungă de spanac 500 g
• 1 ceapă mare albă
• 1 morcov
• 2 fire de ceapă verde
• câteva roşii cherry
• 2 căţei de usturoi
• 2 linguri bulion
• 1 lingură făină
• ulei de măsline
• sare/piper/busuioc
MOD DE PREPARARE
Se spală bine frunzele de spanac. Se pune o oală cu apă la fiert cu puţină sare, când apa începe să fiarbă se adaugă pe rând frunzele de spanac, se opăresc 3-4 minute după care se trec sub jet de apă rece şi se lasă la scurs. Apa în care s-a opărit spanacul nu se aruncă, se dă deoparte. Ceapa se toacă mărunt, se pune la călit în ulei de măsline, se adaugă şi morcovul ras pe răzătoarea mare.
Spanacul se scurge bine de zeamă şi se toacă cât mai mărunt după care se adaugă peste ceapa călită adăugând din zeama păstrată. Se lasă să fiarbă la foc potrivit cam 20 minute. Bulionul se amestecă cu usturoiul pisat şi puţină zeamă, până se face subţire şi se adaugă peste spanac pentru 10-15 minute (până când acesta este fiert).
Într-un castron punem făină şi puţină zeamă, amestecăm bine, până când devine o compoziţie subţire, se toarnă peste spanac, se pun şi condimentele, se amestecă bine şi se adaugă şi roşiile cherry tăiate în patru. Se lasă la foc mic, se amestecă frecvent pentru circa 5-10 minute.