Reţete de la cititori: Măr copt umplut cu castane fierte, goji şi stafide – Monica Marton

22 ianuarie 2015 12:47   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente necesare pentru 2 porţii:

  • •         4 mere
  • •         8 castane fierte
  • •         12 stafide
  • •         16 fructe de goji
  • •         2 linguri de de zahăr brun
  • •         4 linguriţe de miere
  • •         2 rămurele de mentă
  • •         2 linguriţe de scorţişoară

Preparare: Spălaţi merele, le scobiţi cu ajutorul unui cuţit şi cu o lingură. În orificiul format, strecuraţi, în fiecare măr: două castane, trei stafide şi patru fructe de goji; adăugaţi o jumătate de linguriţă de scorţişoară şi o jumătate de lingură de zahăr brun.

Aşezaţi merele într-un vas termorezistent acoperit şi le puneţi la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute. Le lăsaţi să “povestească” între ele, încă 5 minute, după ce s-a oprit cuptorul, apoi, le scoateţi din vas, le aşezaţi în bolul pentru deşert, adăugaţi câte o linguriţă de miere peste fiecare măr, un praf de scorţişoară şi câteva frunze de mentă. Poftă bună!

Mai multe