Reţete de la cititori: Melci cu nucă de cocos - Tatiana V.
Ingrediente: 400 g făină, 250 g Rama (sau unt), 4 ouă, 300 g zahăr, 10 g drojdie, 1 lingurita zahăr, 1 praf de sare, 1 plic praf de copt, 50 ml lapte, 100 g nucă cocos.
Preparare: În laptele călduţ dizolvăm 1 linguriţă zahăr, 1 praf sare şi 10 g drojdie. Lăsăm să dospească această maia. În acest timp lucrăm 400 g făină cu cei 250 g Rama, adăugăm cele 4 gălbenuşuri de ou, maiaua dospită şi 1 plic de praf de copt. Frământăm bine acest aluat până devine omogen şi îl lăsăm la dospit pentru circa 30 minute la loc călduţ. Preparăm acum umplutura în următorul fel: albuşurile de la cele 4 ouă le batem spumă tare cu un praf de sare şi apoi adăugăm la el treptat cei 300 g zahăr şi cocosul răzuit. După ce aluatul a dospit, îl împărţim în patru părţi egale. Fiecare parte o întindem pe o suprafaţă de lucru pe care am presărat un pic de făină sub formă de dreptunghi. Aluatul întins trebuie să aibe grosimea unei lame de cuţit. Fiecare parte întinsă se va unge cu umplutură de cocos, apoi se rulează cât mai strâns. Obţinem astfel 4 sucituri umplute. Fiecare sucitură se va felia în felii de circa 2 cm gosime şi aceste felii le vom pune într-o tavă bine unsă şi tapetată în aşa fel încât să rămână un pic de spaţiu între ele deoarece în timpul coacerii ele mai cresc.