Reţete de la cititori: Melci cu scorţişoară - Anamaria Bădia

17 ianuarie 2013 8:54   Rețete
Ultima actualizare:

Preparare: Puneţi drojdia şi o linguriţă de zahăr în laptele călduţ şi lăsaţi la dospit. După ce s-a format ca o spumă la suprafaţă, turnaţi maiaua peste faină apoi adăugati oul, praful de sare, margarina şi zahărul. Frământaţi până obţineţi o cocă moale. Puneţi aluatul într-un castron, acoperiţi cu un prosop de bucătărie curat şi lăsaţi să crească la loc călduţ până ce îşi dublează volumul. Când aluatul a crescut, frământaţi din nou până ce devine elastic apoi întindeţi o foaie cam de 2 mm grosime. Mixaţi untul cu zahărul şi scorţişoara şi întindeţi acest amestec peste foaia de aluat. Rulaţi aluatul şi tăiaţi rondele cam de două degete grosime.Asezati rondelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi lăsaţi să mai crească încă 10-15 minute. Ungeţi melcii cu gălbenuşul bătut şi lingura de lapte apoi coaceţi în cuptorul încins la 180C/350F/gaz 4 pentru aproximativ 30 de minute sau până ce devin aurii. Puteţi glazura cu puţină ciocolată albă topită sau dacă nu vă plac foarte dulci îi puteti servi ca atare.

Mai multe