Reţete de la cititori: Melci cu scorţişoară - Anamaria Bădia
Preparare: Puneţi drojdia şi o linguriţă de zahăr în laptele călduţ şi lăsaţi la dospit. După ce s-a format ca o spumă la suprafaţă, turnaţi maiaua peste faină apoi adăugati oul, praful de sare, margarina şi zahărul. Frământaţi până obţineţi o cocă moale. Puneţi aluatul într-un castron, acoperiţi cu un prosop de bucătărie curat şi lăsaţi să crească la loc călduţ până ce îşi dublează volumul. Când aluatul a crescut, frământaţi din nou până ce devine elastic apoi întindeţi o foaie cam de 2 mm grosime. Mixaţi untul cu zahărul şi scorţişoara şi întindeţi acest amestec peste foaia de aluat. Rulaţi aluatul şi tăiaţi rondele cam de două degete grosime.Asezati rondelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi lăsaţi să mai crească încă 10-15 minute. Ungeţi melcii cu gălbenuşul bătut şi lingura de lapte apoi coaceţi în cuptorul încins la 180C/350F/gaz 4 pentru aproximativ 30 de minute sau până ce devin aurii. Puteţi glazura cu puţină ciocolată albă topită sau dacă nu vă plac foarte dulci îi puteti servi ca atare.