Reţete de la cititori: Mini clătite cu dovlecel şi dulceaţă de cireşe amare – Clementina Stoicescu
Ingrediente: 2 dovlecei circa 380 g, 3 ouă, un praf de sare, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 100 g zahăr tos, 4 linguri ulei, 200 g făină, circa 100 ml lapte dulce (dacă e nevoie mai plusaţi).
Mod de preparare:
Dovlecii fiind foarte cruzi n-a fost nevoie să-i curăţ şi să le scot seminţele, doar i-am spălat şi tăiat capetele. I-am dat pe răzătoarea mare, am adăugat zahărul tos, zahărul vanilat, sarea şi ouăle şi am omogenizat.
Apoi am adăugat uleiul ca la maioneză, apoi făina cernută şi am subţiat cu lapte dulce. Am pus tigaia de clătite pe foc, am încins-o şi apoi cu o lingură am format mini clătite. Le-am întors de pe o parte pe alta şi le-am aşezat pe un platou.
Se pot servi simple sau cu dulceaţă, eu am preferat cu dulceaţă de cireşe amare, am încercat una şi cu nucă măcinată, delicioase în orice formă...