Reţete de la cititori: Minibavareze cu căpşuni - Anişoara Ursan
Preparare1. Se aleg câteva căpşune coapte, se curăţă de codiţe, se spală şi se mărunţesc apoi se pun la fiert cu zahărul 5 minute, după care se pasează cu un mixer. Se lasă să se răcoarească după care se încorporează şi gelatina hidratată în apă rece apoi topită la bain marin.2. Smântâna scoasă de la rece se mixează la viteza maximă până se leagă ca o frişcă, apoi se încorporează în piureul de căpşune.3. Se împarte compoziţia în formele de minibavareze apoi se aşează câte un biscuit deasupra. Se dă la rece cel puţin 2 ore.4. Se sparg alunele şi miezul se prăjeşte 3 minute la microunde după care se sfarmă în bucăţi mai mărişoare. Ciocolata se topeşte şi ea cu o lingură de lapte.5. După două ore se răstoarnă minibavarezele pe un platou şi se servesc decorate cu ciocolată şi alune zdrobite, alături de bucăţi de căpşune.Poftă bună!