Reţete de la cititori: Minieclere cu frişcă şi cremă de vanilie - Violeta Postolache

16 decembrie 2014 12:33   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: (pentru cca 48 buc)Pentru cojile de eclere: 300 ml apă, 150 ml ulei, 200 g făină, 6 ouă.Pentru crema de vanilie: 800 ml lapte, 200 g zahăr pudră, 8 gălbenuşuri, 50 g amidon, 1 linguriţă extract de vanilie.Pentru crema de frişcă: 300 ml frişcă lichidă, 1 pliculeţ întăritor pentru frişcă.Pentru glazură: 100 g ciocolată amăruie, 100 ml frişcă lichidă, 25 g unt.Mod de preparare: Fierbem apa împreună cu uleiul. Când clocoteşte, o dăm deoparte şi adăugăm imediat făina amestecând rapid. Lăsăm să se răcorească.Adăugăm ouăle unul câte unul şi le încorporăm. Trebuie să rezulte o compoziţie nu foarte goasă, care să nu curgă de pe lingură. Aşadar cantitatea de ouă poate fi  variabilă în funcţie de mărimea lor, de tipul de făină.Punem într-un pos aluatul şi formăm grămăjoare de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt.Încălzim în prealabil cuptorul apoi le lăsăm la foc mic până se rumenesc. sub nici o formă nu deschidem cuptorul, mai ales în primele 10 minute fiindcă se vor lăsa.Preparăm crema de vanilie. Punem la fiert laptele cu zahărul. Frecăm galbenuşurile cu amidonul.Punem cratiţa pe foc şi adăugăm laptele fierbinte, lingură cu lingură peste gălbenusuri, amestecând continuu până începe să se îngroaşe compoziţia. Adăugăm extractul de vanilie şi o lăsăm să se răcorească.Batem frişca cu pliculeţul de întăritor până devine fermă.Tăiem în două cojile de eclere. Le umplem cu crema de vanilie.Punem un strat de frişcă peste crema de vanilie.Ciocolata împreună cu frişca şi untul le topim pe baie de aburi apoi galzurăm eclerele.Le dăm la frigider cel puţin o oră.

Mai multe