Reţete de la cititori: Minigogoşi de post – Clementina Suciu
25 martie 2015 12:16
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente pentru aluat:
- 500 g făină
- 1 + 1/2 linguriţă drojdie uscată
- 1lingură zahăr
- 1linguriţă sare
- 300 ml apă caldă
- 30 ml ulei
Pentru prăjit:
- Ulei
Pentru pudrat: zahăr pudră
Preparare
Pui făină într-un castron, faci o adâncitură în mijlocul ei unde pui drojdia, zahărul şi puţină apă caldă. Când a crescut maiaua, adaugi restul ingredientelor şi faci un aluat potrivit de tare, pe care să îl poţi întinde. Laşi aluatul la dospit, apoi întinzi o foaie de 2-3 cm din care decupezi cu ajutorul unui păhărel, gogoşele, pe care le coci pe ambele părţi în ulei încins. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le pudrezi cu zahăr. Poftă bună!