Reţete de la cititori: Minigogoşi de post – Clementina Suciu

25 martie 2015 12:16   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 1 + 1/2 linguriţă drojdie uscată
  • 1lingură zahăr
  • 1linguriţă sare
  • 300 ml apă caldă
  • 30 ml ulei

Pentru prăjit:

  • Ulei

Pentru pudrat: zahăr pudră

Preparare

Pui făină într-un castron, faci o adâncitură în mijlocul ei unde pui drojdia, zahărul şi puţină apă caldă. Când a crescut maiaua, adaugi restul ingredientelor şi faci un aluat potrivit de tare, pe care să îl poţi întinde. Laşi aluatul la dospit, apoi întinzi o foaie de 2-3 cm din care decupezi cu ajutorul unui păhărel, gogoşele, pe care le coci pe ambele părţi în ulei încins. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le pudrezi cu zahăr. Poftă bună!

Mai multe