Reţete de la cititori: Murături asortate - Trifu Maria Cristina
3 octombrie 2013 7:34
Rețete
Ultima actualizare:
Preparare Se folosesc borcane mari de 800 de g. În fiecare borcan se aşează mai întâi câte un grăunte de usturoi tăiat feliuţe şi o câte o jumătate de morcov tăiat rondele. Se aşează în borcan gogoşarul tăiat în două şi conopida, astfel încât să pui un rând de gogoşari şi un rând de conopidă. Conopida când o aşezi în borcan, o desfaci în bucheţele. Când borcanele s-au umplut adaugi în fiecare boabe de piper negru, boabe de muştar, iar în spaţiile rămase goale pui beţişoare şi crenguţe de mărar proaspăt. La sfârşit adaugi câte o linguriţă de sare, 2 linguri de zahăr şi 4 linguri de oţet la fiecare borcan.La final se toarnă apă în borcane şi se sterilizează pe foc timp de 30 de minute.