Reţete de la cititori: Musaca de cartofi cu carne şi brânză de capră – Stoica Adina Mariana
Ingrediente: 1 kg cartofi,500 grame carne tocată amestec, 1 ceapă, 1 ardei gras sau pastă de ardei, 1 ceaşcă bulion, piper, sare, verdeaţă (mărar sau pătrunjel), ulei, 1 cutie brânză de capră, 100 grame caşcaval, 2 ouă;
Mod preparare
Curăţăm cartofii, îi feliem şi îi lăsăm în apă rece. Într-o cratiţă punem la încins 100 ml ulei, adăugăm ceapă şi ardeiul tocate, când începe ceapă să devină aurie, adăugăm carnea tocată şi bulionul.Potrivim cu piper şi sare după gustul fiecăruia. Punem verdeaţa şi lăsăm la foc mic circa 5-7 minute.
Într-o tavă de yena unsă cu puţin ulei, punem hârtie de copt, apoi aşezăm un rând de cartofi, apoi se pune un rând din compoziţia obţinută, iar un rând de cartofi, apoi din compoziţie şi încheiem cu cartofi,.
Ouăle se bat cu caşcavalul ras şi 2 linguri de brânză de capra, asezonăm cu sare şi piper şi punem peste cartofi.
Dăm tavă la cuptor (încălzit la 180 grade), cam 30-40 minute la foc mediu, când vedem că începe să se rumenească scoatem tava şi o lăsăm să se răcească. Feliem, ornăm şi servim! Poftă bună!