Reţete de la cititori: Negrese – Maria Angelica Trică
Ingrediente:4 ouă bătute, 2 căni zahăr,1 cană unt, înmuiat,1 1/2 linguriţe esenţa de vanilie,1 linguriţă esenţă de migdale,1 1/3 căni făină albă,1 cană cacao,1 linguriţă praf de copt,1/2 linguriţă sare,1 cană cireşe confiate,1/2 nuci tocate;
Pentru glazură: 2 căni zahăr pudră, 6 linguri cacao,1/4 cană lapte, 1/4 cană unt înmuiat,1 linguriţă esenţă de vanilie,1/4 cană nuci,tocate.
Preparare: într-un vas mare de mixer, se bat ouăle, zahărul, untul şi esenţele. Se combină făina, pudra de cacao, praful de copt şi sarea. Se toarnă în amestecul de ouă si se omogenizeaza,apoi se încorporează cireşele şi nucile. Se toarnă compoziţia într-o tavă potrivită, unsă şi se coace la 180 grade C, timp de 35 de minute sau până când prăjitura este coaptă. Între timp, pentru glazură, se amestecă în vasul unui mixer, zahărul pudră, cacaoa, laptele, untul şi vanilia şi se omogenizează. Se glazurează negresele, se lasă la răcit, apoi se răsfiră la suprafaţă nucile tocate şi se taie în bucăţi. Se pot decora după preferinţe.