Retete de la cititori: Ochi de pisica / Maria Angelica Trica
Preparare:Din ingredientele pentru foi se face un aluat care se frământă bine, apoi se lasă timp de 30 de minute acoperit, la loc cald, să crească. Se împarte aluatul în două sau trei bucăţi, în aşa fel încât să se poată întinde foi de mărimea tăvii şi cu grosimea de 5 mm. De-a lungul fiecărei foi, de o parte şi de alta, se aranjează câte un rând de vişine sau cireşe, una lângă alta. Se rulează apoi spre mijlocul foii, din ambele părţi, lăsând un spaţiu de aproximativ 2 cm între marginile rulate. Rulada se aşează într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Spaţiul rămas între cele două părţi se umple cu albuşurile bătute spumă cu zahăr şi amestecate cu nuca măcinată. După ce s-au copt şi s-au răcit ruladele, se toarnă peste fiecare glazura, care se pregăteşte astfel: se fierbe apa cu zahărul, untul şi cacao până se topeşte zahărul.