Reţete de la cititori: «Omletă –natura» - Aluculesei Brînduşa
Ingrediente:
- -10 ouă,
- -300 gr.frunze de spanac gata fierte şi tocate mărunt,
- -500 gr.ciuperci de pădure culese de mâna mea, fierte şi tăiate mărunt,
- -200 gr,salam uscat de vită,
- -200 gr,caşcaval afumat,
- -câteva măsline verzi şi negre fără samburi,
- -2 linguri de smântână,
- -1 roşie,
- -1 ardei kapia roşu,
- -1 lingură maggi cu gust de legume.
Mod de preparare pentru omletă: Se pun ouăle într-un vas cu maggi secretul gustului şi mixăm foarte bine, peste ele adăugăm frunzele de spanac fierte şi tocate mărunt, smântână, salamul tăiat în bucăţi mici, ciupercile tăiate şi omogenizăm uşor cu o spatulă, apoi turnăm compoziţia într-o tavă în care am aşezat hârtie de copt. Presurăm caşcaval ras şi ornăm cu felii de roşii, măsline şi felii de ardei kapia, apoi dăm tava la cuptor la foc potrivit. Când se rumeneşte pe margini este gata şi scoatem tava din cuptor. O lăsăm să se răcorească un pic înainte de a o felia. Poftă bună!
Lângă această omletă am pus şi o salată de ardei copţi. Ardeii sunt copţi din toamnă şi puşi la congelator.Când avem nevoie de ei îi scoatem, îi decongelăm , adăugăm maggi secretul gustului cu gust de legume, ulei de măsline şi un pic de oţet de mere. Amestecăm uşor şi salată este gata în câteva minute. Gustul este divin. Poftă bună!