Reţete de la cititori: Orez brun cu legume şi piept de pui - Daniela Andrei

8 februarie 2015 13:04   Rețete
Ultima actualizare:

  • INGREDIENTE:
  • o jumătate de piept de pui dezosat
  • o ceşcuţă cu orez brun
  • 100 gr ciuperci (conservate)
  • 100 gr porumb dulce
  • un ardei căpia roşu
  • o jumătate de ardei gras
  • 2 morcovi potriviţi
  • 2-3 linguri cu ulei
  • un pastarnac
  • 2 cepe mari
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • sare după gust
  • 3 ceşcuţe cu apă plată
  • una-două frunzuliţe de busuioc sau pătrunjel verde

Mod de preparare

Tăiem pieptul de pui în cuburi mici, rumenindu-le apoi în cele 2-3 linguri cu ulei. Adăugăm rând pe rând, ciupercile şi porumbul, precum şi restul legumelor tocate după bunul plac. Le călim, la foc potrivit, pentru 4-5 minute (cât să se pătrundă uşor). Adăugăm orezul, amestecăm uşor şi îl păstrăm pe foc câteva minute, după care adăugăm apă şi sărăm după gust. (Tot acum am adăugat şi codiţele de pătrunjel verde, tocate mărunt). Continuăm fierberea, fără a mai amestecă ingredientele, până ce orezul este suficient fiert. Se presară verdeţurile proaspăt tocate. Poftă bună!

Mai multe