Reţete de la cititori: Ouă scoţiene – Gabriela Antici

30 decembrie 2014 13:56   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

  • •        6 ouă fierte
  • •        300 g carne tocată
  • •        1 lingură muştar
  • •        1 ou
  • •        pătrunjel
  • •        boia de ardei
  • •        sare
  • •        piper
  • •        uns
  • •        făină
  • •        pesmet
  • •        ouă

Mod de preparare: Fierbem ouăle 10 minute după care le punem în apă rece. Le curăţăm de coajă şi le dăm prin făină. Amestecăm carnea tocată cu muştarul şi oul bătut.Adăugăm pătrunjelul tăiat, boia de ardei, 4 linguri făină, sare şi piper după gust. Le amestecăm bine împreună. Împărţim compoziţia în şase. Punem o bucată pe o folie alimentară (lăsându-i libertate să se întindă)şi îl întindem uşor. Desfacem o parte a foliei şi punem oul în mijloc după care cu ajutorul foliei îl împăturim în carne după care dăm folia jos. Aşa procedăm cu toate ouăle şi restul de compoziţie. După dăm oul prin făină grâu-ouă bătute şi pesmet. Le punem în baie de ulei încins şi le prăjim la foc mic.

Mai multe