Reţete de la cititori: Pâine de casă cu ceapă prăjită – Aluculesei Brânduşa
12 septembrie 2014 17:42
Rețete
Ultima actualizare:
Ingrediente-1 kg. făină de grâu,1 cub de drojdie,2 cepe,50 ml .ulei,1 linguriţă rasă de sare,1 gălbenuş de ouMod de preparare-Se cerne făina într-un vas şi peste ea se adaugă drojdia stinsă cu apă şi puţină sare, adăugăm apoi ceapa prăjita în ulei, ceapa trebuie să fie prăjita foarte bine, de culoare maronie, însă mare grijă să nu se ardă, aşa va avea un gust special şi o dulceaţă aparte care va da gust pâinii. Se frământă aluatul foarte bine, se pune într-o tavă şi se lasă la crescut, când a crescut cam 3/4 din suprafaţa tăvii, ungem pâinea cu gălbenuş de ou şi dăm tava la cuptorul încălzit, la foc potrivit, în jur de o oră. Poftă bună!