Reţete de la cititori: Pandişpan cu caise - Bianca Raluca Panazan
Preparare Caisele se taie feliuţe subţiri, se pun într-un castron, acoperite cu 1 lingură de zahăr brun şi se lasă în frigider până a doua zi.Albuşurile se separă de gălbenuşuri, se pun în castroane diferite. Albuşurile se bat spumă cu esenţa de vanilie şi zahărul, iar gălbenuşurile se amestecă cu uleiul.Peste gălbenuşurile amestecate cu ulei se pune jumătate din compoziţia de albuşuri spumă, făina şi praful de copt, praful de sare şi scorţişoară, se amestecă bine, după care se adaugă jumătatea de albuşuri rămasă.Într-o tavă rotundă (cu fund detaşabil) pune hârtie de copt, iar pe margini ungem cu ulei.Adăugăm compoziţia şi punem caisele deasupra în toată tava.Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 30 minute.Se verifică cu scobitoarea dacă este gata.Se lasă să se răcească, după care se scoate fundul detaşabil şi se răstoarnă pe o farfurie.Se ornează cu felii de caise.